‘DE KRACHT VAN UITVOERBARE CREATIVITEIT’ ASTRID-ODILE DE VISSER OVER DE SAMENWERKING MET NIQUELL

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen aan kwetsbare mensen: jonge en oudere mensen met dementie, mensen met niet aangeboren hersenletsel, ouderen met een lichamelijke beperking of ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Het overgrote deel van de medewerkers is werkzaam in de zorg en behandeling, de huishouding, de keukens, restaurants en dagbesteding. Voor hen organiseerde Niquell het feest ‘De sterren van Interzorg’.  ‘Een geweldig feest voor al die mensen die zo’n belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van onze cliënten’. Aan het woord is Astrid-Odile de Visser, sinds 2011 CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Interzorg.

De reacties op het feest waren volgens Astrid-Odile zonder uitzondering positief. ‘Het was een evenement vol blijheid, plezier en vrolijkheid. De mens achter onze collega stond centraal. Monique en Myrthe hebben op ludieke wijze invulling weten te geven aan de wensen en verwachtingen van onze medewerkers. Zoals dat eigenlijk altijd het geval is wanneer we met Niquell samenwerken’, gaat ze verder. Zo verzorgde Niquell ook de feestelijke opening van één van de nieuwe gebouwen van Interzorg. ‘Ook dat evenement verliep op rolletjes’.

ASSENVOORASSEN
Maar, de samenwerking gaat verder dan alleen Interzorg. Astrid-Odile vertelt dat zij betrokken is bij de organisatie van ‘AssenvoorAssen’. De missie van AssenvoorAssen is het stimuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in en rond de Drentse hoofdstad. Deze missie probeert de stichting te bereiken door ondernemers, bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden in het MVO-Platform. In de portefeuille van Astrid-Odile bevinden zich de Asser Uitdaging en De Beursvloer. De Beursvloer is een evenement waar vraag en aanbod met gesloten beurs bij elkaar gebracht worden. Het gaat om geven zonder verwachting, om de verrassing, om het raken van elkaar en geraakt worden omdat je dit samen mag doen. De waarde van deze matches is spectaculair en zeer waardevol.

‘De organisatie van De Beursvloer wordt voor een groot deel verzorgd door de dames van Niquell. En…. het is altijd tot in de puntjes geregeld. Het mooie is dat zij, met hun grote maatschappelijke betrokkenheid, een deel van hun werkzaamheden -zonder vergoeding-  als bijdrage aan het concept leveren. Hieruit spreekt niet alleen hun grote MVO-hart, maar wordt ook de grote kracht van Niquell zichtbaar. Zij hebben het vermogen om evenementen op een praktische maar grensverleggende manier uitvoerbaar te organiseren!’

PLEZIERIG SAMENWERKEN
De Beursvloer vindt normaal gesproken plaats op het podium van Theater de Nieuwe Kolk in Assen. De laatste editie vond, vanwege de coronamaatregelen, online plaats. ‘Dat hebben Monique en Myrthe heel goed opgepakt. Het is een professioneel, goed georganiseerd evenement geworden waarbij deelnemers -thuis of vanaf het werk- vanachter de computer mee konden doen.  Ik had eerlijk gezegd ook niet anders van hen verwacht; ze zijn beiden toonbeeld van oplossingsgerichtheid en flexibiliteit. Drentse nuchterheid gecombineerd met een grote dosis uitvoerbare (!) creativiteit. De persoonlijkheden van Myrthe en Monique vullen elkaar goed aan; ik denk dat ook dit een onderdeel van de prettige samenwerking en het succes vormt’. 

Astrid de Visser is duidelijk enthousiast. ‘Wat mij betreft is de kunst om een goede mix en balans te vinden tussen profit- en non profit evenementen echt aan Myrthe en Monique besteed. Het maakt hun onderneming sterk, slagvaardig, betrouwbaar en bovenal zeer plezierig om mee samen te werken!’

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE