MAGAZINE EDITIE 2 – 2022; WAT IS NU EIGENLIJK NORMAAL?

Best een heftige vraag om mee te beginnen, vind je ook niet? We willen ‘m toch aan je stellen én je meenemen in ons antwoord op die vraag. Maar voor we dat doen, eerst een oprecht gelukkig en gezond nieuwjaar voor jou en iedereen die je dierbaar is.

En dan onze openingsvraag. Wat is het normaal van 2022? Laten we het niet mooier maken dan het is: we kijken terug op een turbulent 2021 en alle signalen wijzen erop dat er in 2022 ook weer heel veel van onze creativiteit en flexibiliteit verwacht gaat worden. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen wat de betekenis van ‘normaal’ inhoudt: minder of geen coronaregels, dansen op een festival, juichen op een tribune, weer gewoon naar kantoor om te werken en elkaar ontmoeten op een (bedrijfs)event. Maar… ís dat wel het normaal van nu? Is het niet zo dat het normaal ook inhoudt dat je (deels) thuis kunt werken, niet meer voor ieder overlegje in de auto stapt en misschien trainingen en vergaderingen online volgt?

Corona heeft de maatschappij in het algemeen -en veel mensen in het bijzonder- heel veel zorgen, verdriet en onzekerheid gebracht (en brengt het wellicht nog steeds); daar kunnen we helder in zijn. Daarentegen heeft corona ook veel inzichten gebracht. Daar waar mensen thuis vereenzaamden, vonden anderen er ineens de rust door het verdwijnen van de hectiek. Wandelen werd volkssport nummer één en menige hond mocht meer dan ooit met het baasje een rondje maken in het bos. Thuiswerken kwam bij veel bedrijven uit het ‘dit doen we niet’-hoekje en werd een aantrekkelijk onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Het bleek mogelijk om met elkaar te kunnen vergaderen zonder om één tafel te zitten en we zagen al heel snel het effect van minder reisbewegingen op onze co2 uitstoot.

Ook in onze branche kende en kent de pandemie vele gezichten. Die van verdriet, stilstand en het uitblijven van opdrachten naast de opkomst van nieuwe communicatie- en eventmogelijkheden. Zo maakten wij van dichtbij mee hoe ons online Meeple-platform veel van onze opdrachtgevers de mogelijkheid bood tóch dat congres, die productlancering of dat personeelsevent te organiseren. Samen zijn zonder samen te zijn was voor velen een succesvolle first time experience.

Natuurlijk snappen wij als geen ander dat je elkaar online geen echte knuffel kunt geven, geen klap op de schouder en geen zoen op de wang. Proosten is toch net even feestelijker wanneer je de glazen even tegen elkaar hoort tikken. Maar móet altijd alles live? Dát is de grote vraag waarvan het antwoord zich de komende tijd verder zal ontvouwen. Dát wordt dan het normaal van 2022!

In dit magazine lees je o.a. de verhalen van organisaties die de stap naar online events, hoewel nog gedwongen, toch heel bewust namen. We spraken met hen over hun ervaring met online bijeenkomsten en wat het betekent voor hun kijk op de toekomst. Wij zijn van mening dat we de afgelopen anderhalf jaar de (toegevoegde) waarde van online hebben leren kennen. Maar er is nog heel veel meer te ontdekken. En dat gaan we in 2022 dan ook zeker doen. Dat online een plekje verdiend heeft in de wereld van de evenementen, daar zijn we wel van overtuigd; we denken zelfs dat het al best als ‘normaal’ kan worden bestempeld. Of dat op zich staand, hybride of als aanvulling op een fysiek evenement zal zijn, hangt af van hoe we er als maatschappij voor staan en zal voor iedere organisatie verschillend zijn. En zo hoort dat ook, want hoe je een evenement ook inricht en uitvoert, het moet naadloos op je organisatie kunnen aansluiten. Live in een theater of online vanachter je beeldscherm. Wij zetten onze kennis in ieder geval graag voor je in; on- én offline!

We wensen je veel leesplezier!

Hartelijke groet en tot snel ziens,

Monique & Myrthe

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE