‘ICARE GOES WILD’

Met die prikkelende woorden werden de intramurale medewerkers van de Drentse zorgorganisatie Icare uitgenodigd voor een bijzonder festival. Prikkelend, want een woord als ‘wild’ verwacht je niet bij een organisatie die zich richt op verpleging en verzorging van mensen thuis of in verpleeghuizen of woonzorgcentra. ‘En dat was precies de bedoeling’, vertelt Jolanda Tadema, rayonmanager V&V intramuraal bij Icare. ‘De uitnodiging moest tot de verbeelding spreken en de nieuwsgierigheid van onze medewerkers prikkelen. Nou, dat is gelukt!’

Aanleiding voor het feest in festivalstijl was het 12,5-jarig jubileum van de intramurale tak van Icare. ‘We bestaan al veel langer, maar 12,5 jaar geleden werd de intramurale zorg toegevoegd aan de extramurale zorg van Icare. Bij extramurale zorg komen we bij de mensen thuis. Bij intramurale zorg verzorgen onze medewerkers de mensen die ondersteuning nodig hebben in de verpleeghuizen en/of woonzorgcentra, legt Jolanda uit.

EXTRA UITPAKKEN
Jolanda vertelt dat het een écht Feest met een hoofdletter F mocht worden. ‘Het lijkt al zover achter ons te liggen, maar de hectiek van de corona-periode dreunt nog aardig door in de zorg. Ook dat heeft meegespeeld om op het 12,5-jubileum extra goed uit te pakken. Jolanda legde contact met Monique van Niquell. Op de vraag waarom Niquell, glimlacht Jolanda en zegt: ‘als iets goed bevalt, waarom zou je dan iets anders doen?’ Niquell organiseerde eerder, naar volle tevredenheid van Icare, de opening van een verpleeghuis in Beilen. ‘We wisten dus wel dat we dit feest ook aan hen konden toevertrouwen. Aan creativiteit immers geen gebrek bij Niquell’.

OP DE RODEOSTIER OF IN DE SILENT DISCO
Aan de woorden ‘Feest met een hoofdletter F’, had Niquell genoeg om met een aantal originele ideeën te komen. Monique bedacht een festivalterrein waar voor iedereen genoeg te beleven zou zijn. Actievelingen konden zich uitleven met boksen, salsa dansen, beachvolleybal of een workshop djembé. Voor de echte durfal was er een rodeostier; gelach en hilariteit gegarandeerd. ‘Het bleek dat we ook behoorlijk wat vocaal talent in huis hebben. Tijdens de karaoke-sessies zong menig collega uit volle borst zijn of haar favoriete nummer. En -eerlijk is eerlijk- bij sommigen klonk dat zeker niet verkeerd’, knipoogt Jolanda. Voor de medewerkers die in alle rust uit hun dak wilden gaan, was er de silent disco. De voetjes gingen mét geluid van de vloer tijdens de swingende DJ-sessie en de pubquiz wakkerde de competitie bij velen aan. Als locatie werd het bosrijke Bovenveen in Echten gekozen; de ideale plek voor een dergelijk festival.

THUISBLIJVERS
Hoewel veel collega’s aanwezig waren kon helaas niet iedereen aanwezig zijn. We hebben verschillende reacties gehad dat collega’s  het jammer vonden dat ze het feest gemist hebben. Natuurlijk waren er ook collega’s die moesten werken; de zorg gaat immers altijd door. Ook als anderen een feestje vieren. Voor hen was er uiteraard ook iets leuks georganiseerd. Onze collega’s die aan het werk waren ontvingen allemaal een pakketje met wat lekkers en een leuke kaart om ze een hart onder de riem te steken en hen te laten weten dat we erg trots op ze zijn’. 

GROTE GLIMLACH
Terugblikkend is Jolanda meer dan tevreden. ‘De reacties waren positief. Onze collega’s hebben echt het gevoel gekregen dat het feest voor hen was georganiseerd. Het was een festival waaraan we met een grote glimlach op ons gezicht kunnen terugdenken. Icare goes wild heeft ons allemaal goed gedaan!’

Vorige

AANSTORMEND TALENT

Volgende

NATUURLIJK KUN JE HET ZELF DOEN

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE