AANSTORMEND TALENT VEROVERT DE BRANCHE

De één heeft het diploma nog maar net en de ander heeft het bijna in the pocket: Aron en Celine zijn het aanstormend talent binnen Niquell. Vol enthousiasme én met heel veel nieuwe en creatieve ideeën ondersteunt het jonge tweetal Monique en Myrthe bij de organisatie van evenementen en projecten. ‘En daarbij is geen dag hetzelfde; maar dat maakt het juist zo leuk’, aldus Aron en Celine.

De 21-jarige Aron bracht zijn afstudeertijd (hij studeerde MBO Marketing, Communicatie en Evenementen) door bij Niquell. ‘Tja, en toen ben ik eigenlijk gewoon blijven plakken’. Dat hij zijn stage afsloot met een dikke 8, zal daar vast mee te maken gehad hebben. Aron lacht: ‘Ja, zo’n mooi cijfer is wel een indicatie dat het vak je ligt, denk ik’. Ook zijn collega Celine kwam door een stage-opdracht binnen de poorten van het evenementenbureau. ‘Ik studeer Facility Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen en hoop binnenkort af te studeren. Ik ben er super trots op dat ik tijdens mijn studie al aan de slag kan bij Niquell’, vertelt de 22-jarige Celine met een grote glimlach op haar gezicht.

WAARDEVOLLE BIJDRAGE
Beiden werken mee aan uiteenlopende projecten en evenementen. ‘We ondersteunen Myrthe en Monique en zijn voornamelijk uitvoerend bezig. Daardoor leren we heel snel en heel veel over het vak’, aldus Celine. Aron knikt. ‘Het is fijn dat we alles meekrijgen. Geen dag is daardoor hetzelfde. Want ieder project of evenement is anders. Qua organisatie én qua publiek. Pas wanneer je op de locatie bent en het evenement gaande is, zie je het resultaat van je werk. En dat is soms best spannend’. Celine vertelt over het festival dat Niquell jaarlijks organiseert voor cliënten uit de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. ‘Een bijzondere doelgroep en een festival waar de bezoekers het hele jaar naar uitkijken. Ik haal er heel veel energie uit dat we het de mensen zo naar de zin kunnen maken. Op dat soort momenten krijg ik echt het gevoel dat ik echt een waardevolle bijdrage lever en ben ik extra blij dat ik voor dit vak gekozen heb’.

ER GAAT ALTIJD WEL IETS ANDERS DAN VERWACHT
Aron: ‘ik herken dat wel. Toch is het zo dat er bij ieder evenement wel iets anders gaat dan je gedacht of voorbereid had. De klant merkt daar doorgaans niets van. Het is meer dat je zelf denkt van ‘oei, dat had ik anders gewild’.’ Celine grinnikt en stoot haar collega aan: ‘Nou, wanneer je met je auto tot aan de wielkasten in de klei staat, merkt de klant dat echt wel’. Aron schudt zijn hoofd en lacht. ‘Ja, dat was een mooie vuurdoop voor mij. Ik moest bij één van mijn eerste evenementen flesjes fris en koeken afleveren bij een tent in een weiland. De tent was onderdeel van een route die de deelnemers liepen. Ik dacht slim te zijn door mijn auto voor de ingang van de tent te parkeren. Dat ging perfect, totdat ik weg wilde rijden omdat de eerste gasten eraan kwamen. Ik stond muurvast…totaal niet in de gaten gehad dat de kleigrond zo nat was. Om een lang verhaal kort te maken: de opdrachtgever had een trekker. Hij heeft m’n auto uit de blubber getrokken’. Aron kan er nu om lachen, maar op het moment zelf kon hij wel door de grond, of in dit geval de klei- zakken. 

JONGE AANWAS
Het mooie aan hun vak vinden Celine en Aron de afwisseling. ‘Opdrachtgevers willen vaak op het laatste moment nog wat wijzigen en dan vind ik het geweldig dat ik dat in orde kan maken’, zegt Celine. Ook voor Aron zijn die laatste puntjes op de i belangrijk. ‘Ik kijk altijd uit naar het moment dat het evenement van start is gegaan. Dan komt alles wat we bedacht hebben tot leven. Wanneer je mensen dan ziet genieten of plezier ziet hebben, daar kan ik wel heel blij van worden’. Ondanks alle positieve verhalen, hebben Aron en Celine ook een kritische noot. ‘We zijn nog hartstikke jong en hebben daardoor een andere kijk op events. Ik merk bijvoorbeeld dat ik me -vanwege mijn leeftijd- nog weleens moet bewijzen. Hoewel ik dat snap, denk ik dat wij -als jonge aanwas- veel te bieden hebben. Ook zonder jarenlange ervaring’. Celine knikt bevestigend. ‘Het publiek van evenementen wordt ook jonger: wij nemen de wensen van de jeugd mee in onze ideeën. Wat dat betreft is de mix binnen Niquell perfect. Monique en Myrthe zijn doorgewinterde organisatietalenten met een hoop ervaring en wij zetten onze eerste stappen in het vak’. 

HOUDEN VAN FEESTJES 
Aron en Celine houden beide ervan om naar een feestje te gaan of een festival te bezoeken. ‘Al merk dat ik er met andere ogen naar kijk, nu ik zelf in de branche werk’, zegt Celine. ‘Dat heb ik ook’, gaat Aron verder. ‘Ik probeer dat gevoel dan snel los te laten. Je bent hier als bezoeker, zeg ik dan tegen mezelf. Niet om de boel te regelen’. Voor jonge mensen die ook het evenementen vak in willen, hebben Aron en Celine nog een handige tip. Aron: ‘Om het werk van een eventplanner of -manager goed te kunnen doen, moet je van feestjes houden natuurlijk. Dat doen wij dus ook. Maar wanneer je graag een feestje viert, maakt dat je niet meteen geschikt voor het vak. Daar komt meer bij kijken zoals creativiteit, zorgvuldigheid en snel kunnen schakelen.  Je bent een nuchtere en onzichtbare kracht langs de zijlijn die klaar staat om in actie te komen en ervoor zorgt dat alles soepeltjes verloopt. Het is goed om je dat te realiseren wanneer je voor dit vak wilt kiezen’. ‘Én misschien ook goed om te onthouden’, knipoogt Celine afsluitend. ‘Check altijd de ondergrond wanneer je ergens met je auto gaat staan’.

Vorige

FESTIVALS KUNNEN HET HELE JAAR DOOR

Volgende

‘ICARE GOES WILD’

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE