EVENEMENTEN KLEUREN GROEN

Ook als dat niet de kleur van je huisstijl is 

Milieubewust, duurzaam en met een lagere CO2 uitstoot. Ook in evenementenland wordt er flink verduurzaamd. En dat is maar goed ook! Want ook de generaties die na ons komen willen nog wel wat te organiseren en te vieren hebben. Wie denkt dat een duurzaam evenement synoniem is voor saai en suffig, kunnen we geruststellen. Sterker: je merkt er vaak helemaal niets van!

Niquell is bewust met verduurzaming bezig. Als lid van de branchevereniging IDEA is Niquell daarom ook aangesloten bij de Green Ambassadors. Dit zijn mensen binnen de evenementenbureaus die bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit dit organisch groeiend netwerk gaan worden binnen de branchevereniging best practices gedeeld op het gebied van bijvoorbeeld energie, mobiliteit, afval, voedsel en inclusiviteit en diversiteit. Zo pakt de branchevereniging haar rol van aanjager en ideeëngenerator binnen de branche.

CONFETTI VAN BLAADJES
En die ideeën zijn er inmiddels in overvloed. Er zijn tal van mogelijkheden om evenementen duurzamer te organiseren. Wat dacht je van een festival- of entree bandje of keycord dat is gemaakt van hennep? In het bandje of het keycord zijn bloemzaadjes verwerkt. Na gebruik kan het bandje of keycord (inclusief zaadjes) zo de grond in. Of strooi kwistig met confetti dat niet van papier maar van biologisch afbreekbare blaadjes is gemaakt. Hetzelfde plezier; minder belastend voor het milieu. Versier de locatie met slingers en vlaggen van stof of restmateriaal. De keuze is enorm. Ook wanneer het gaat om de stroomvoorziening kun je een groene slag maken: bio-solar-hybride generatoren zijn bijvoorbeeld duurzamer dan conventionele diesel-generatoren en hybride diesel-batterij generatoren. Wanneer de zon niet schijnt, schakelen de generatoren automatisch van zonne-energie naar batterij en daarna naar een biodiesel aggregaat. Zo heb je altijd groen(er)e stroom.

EENVOUDIG EEN DUURZAMER TINTJE AAN JE EVENT
Naast bovengenoemde alternatieven zijn er ook andere zaken waar je heel eenvoudig over na kunt denken om je evenement een duurzamer tintje te geven. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  • Wordt er naar de duurzaamheid van schoonmaakmiddelen gekeken? 
  • Wat voor toiletpapier wordt er gebruikt? 
  • Wordt het aantal bestellingen geminimaliseerd? Denk bijvoorbeeld aan het gecombineerd bestellen
  • Kan er lokaal ingekocht worden?
  • Worden er duurzame keuzes gemaakt voor het eten en drinken? Denk aan: Biologisch, Vegetarisch, Vegan, Lokaal, Koffiebonen in plaats van cups en fairtrade thee

KOPLOPER
Tot slot kun je als organiserende partij ook kijken naar de duurzame instelling van het evenementenbureau dat je inschakelt. Wat doen zij, als bedrijf, om duurzamer te ondernemen. Voor Myrthe en Monique van Niquell zijn bijvoorbeeld betrokken bij het Koploperproject. Het Koploperproject helpt vooruitstrevende mkb-ondernemers en andere organisaties om op een inspirerende, praktische en structurele manier duurzamer te gaan ondernemen en zo te werken aan een toekomstbestendige organisatie en duurzame producten en diensten. Ze krijgen kennis, de tools en het netwerk om duurzaam te innoveren en beter in te spelen op de transitie naar een klimaat neutrale, circulaire en inclusieve economie. Op hun beurt maken de Koplopers weer andere ondernemers enthousiast en trekken zo het peloton mee. Samen zorgen ze voor een sterke en toekomstbestendige regionale economie!

Vorige

NIQUELL PRO

Volgende

FESTIVALS KUNNEN HET HELE JAAR DOOR

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE