10-jarig jubileum Niquell

Niquell bestaat op 2 februari precies 10 jaar! Reden om terug te blikken, om te kijken naar het werk en een blik te werpen op de toekomst.

Allereerst: waar staat Niquell eigenlijk voor? Myrthe begint te lachen en Monique laat weten: ‘Niquell is afgeleid van mijn naam. Het zijn de laatste letters van Monique met daar achteraan twee keer een L. Niquell staat voor nikkel en nikkel is het enige metaal dat verbinding kan maken met andere metalen en zo zien wij onszelf ook: wij verbinden!’. 

Tien jaar geleden zag Niquell het levenslicht. ‘Ik was jaren werkzaam geweest in de horeca en de zakelijke dienstverlening en ben uiteindelijk in de zorgsector terecht gekomen waar ik samen met een collega een intern congresbureau op poten heb gezet’, blikt Monique terug. ‘Dit was een unieke ervaring en ik ging met veel plezier naar mijn werk. Omdat er steeds vaker vragen kwamen van externe partijen heb ik in 2010 besloten om zelfstandig verder te gaan. Op 2 februari 2010 schreef ik mijzelf in bij de Kamer van Koophandel met het bedrijf Niquell met als doel om mooie momenten voor opdrachtgevers te gaan organiseren.  En dat is meer dan gelukt! Niet wetende dat de datum wel heel goed gekozen was voor een eerste jubileum: 10 jarig bestaan op 2-2-2020’. Al gauw kreeg ik het zo druk en bedacht ik mij dat ik er hulp bij moest hebben. Myrthe heeft stage gelopen bij het congresbureau bij mijn laatste werkgever, zij woonde ook in Hoogeveen en ben haar gaan bellen. Zo gezegd zo gedaan en na een kennismakingsgesprek is Myrthe bij mij komen werken’. Myrthe vult aan: ‘en dat was eerst met één dag in de week. Ik was op dat moment net verder gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen om mijn Master Communicatie- en Informatiewetenschappen te halen. Deze werkkans was een mooie aanvulling, omdat ik door mijn HBO-stage al zag dat ik het organiseren van evenementen heel leuk vond. Uiteindelijk werd één dag, twee dagen, gevolgd door drie en na het behalen van mijn Master ben ik fulltime bij Niquell gaan werken. Dat hebben we een hele tijd zo gedaan en in 2014 kwam Monique met de vraag of ik ook als vennoot wilde toetreden tot Niquell. Daar heb ik even over nagedacht, maar deze kans daarna met beide handen aangegrepen’.

Het bedrijf heeft mooie evenementen mogen organiseren. Denk aan het Zingevingsfestival, het jubileumweekend voor de Zuidema Groep, personeelsfeest voor Interzorg, het eigen fietsevenement Trappen, Happen en Stappen, Demolition Day voor Bork, een groot afscheid van gemeente De Marne’. Myrthe: ‘we hebben zoveel moois gedaan en niet alleen evenementen, zoals openingen, congressen en personeelsfeesten maar ook de coördinatie van grote en langdurige projecten. Het is lastig om één ding te noemen, want elk project/elke activiteit heeft haar eigen charme. We hebben dingen georganiseerd waarbij iedereen vooraf al op één lijn zat, maar hebben ook vaak genoeg evenementen moeten bijsturen of de werkgroep moeten helpen bij het uitdenken wat het doel en de betekenis is van het evenement en wat zij willen. Dat maakt ons werk zo leuk en dynamisch! Natuurlijk spelen creativiteit en de beschikbare financiële middelen altijd een rol: creativiteit ontstaat vanuit samenwerking met de opdrachtgever en de doelstellingen die er zijn. Financieel is er soms heel veel mogelijk en op andere momenten moesten we hier creatief mee omgaan om het doel te bereiken’. Monique vult aan: ‘maar bij alles wat wij doen vinden wij het eigen karakter en het behalen van de doelstellingen heel erg belangrijk. Het moeten mooie momenten worden waarop mensen met voldoening terugkijken’. 

De grootste misvatting over het werk is: ‘dat wij alleen maar feestjes vieren’. ‘95% van de tijd zijn wij bezig met het regelen van praktische en logistieke zaken of in gesprek met de opdrachtgever. Kortom wij zijn veel onderweg en vooral aan het bellen, mailen en aan het uitvoeren. Dat begint bij het schrijven van een werkdocument, tot vastleggen van catering/sprekers, regelen van vergunningen, nadenken over aankleding, verzorgen van communicatie/pr en noem maar op. Wij houden de vinger aan de pols en overzien wat, wie moet doen en wat er allemaal geregeld moet worden om dat wat de opdrachtgever voor ogen heeft voor elkaar te krijgen. Kortom in de voorbereidingen gaat de meeste tijd zitten en het feestje of het evenement is slecht maar een kort maar zeker mooi moment’, vervolgt Monique. 

Wat kunnen we in de toekomst van Niquell verwachten? De ogen van beide dames beginnen te stralen en Myrthe reageert: ‘vooral zo doorgaan. Wij komen op de meest leuke plekken, leggen contacten met heel veel uiteenlopende mensen en helpen bedrijven en organisaties daar waar nodig met kleine en grote evenementen en projecten. Wij zitten nooit stil en krijgen ontzettend veel energie van ons werk. Het is dynamisch en geen dag is hetzelfde. Dat geeft voldoening. Natuurlijk hebben wij dromen en dat is allereerst een klein feestje organiseren om ons eigen mooie moment te markeren’. ‘Niet nu, maar we geven in mei een feestje voor  onze opdrachtgevers van de afgelopen 10 jaar.  Spannend hoor, want daar verwacht iedereen toch wat van, we gaan er samen iets bijzonders van maken’, sluit Monique af.

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE