Conferentie: Gemeente Groningen

‘Veelzijdige gemeente, gelijke kansen’, dit was het thema van de Onderwijsconferentie die wij voor de Gemeente Groningen mochten organiseren.

In welk gezin of in welke wijk kinderen ook geboren zijn, allemaal verdienen ze op school dezelfde kans om zich maximaal te ontwikkelen en een plek waar ze zich thuis en gezien voelen. Hiervoor maken het onderwijs en de kinderopvang in Groningen zich sterk.

Tijdens de conferentie nam stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui de deelnemers, onder andere medewerkers en schoolbesturen van PO, VO, HBO en de kinderopvang, mee in zijn keynote ‘Grip op de mini-samenleving’. Hoe kun je in je werk op school kinderen en jongeren ondersteunen die te maken hebben met verschillende leefwerelden? En hoe kun je grip krijgen en houden op je klas als ‘mini-samenleving’? Op deze vragen kregen deelnemers antwoord, maar ook was er genoeg ruimte om zelf vragen te stellen.

Verder werden er twee rondes van workshops en lezingen gehouden. Allemaal richtten ze zich op een ander onderwerp die te maken heeft met kansengelijkheid in het onderwijs. Denk hierbij aan interessante onderzoeken en projecten, maar ook aan mooie Groningse voorbeelden van good practice in de klas. De conferentie werd afgesloten met een gezamenlijk panelgesprek.

Mathilde Lubbers was dagvoorzitter van de Onderwijsconferentie en leidde het volledige programma door middel van interacties met het publiek en een vleugje humor.

Het was een geslaagde conferentie vol inspiratie en gezelligheid.

Vastgelegde momenten

Niquell heeft voor Gemeente Groningen en de schoolbesturen PO, VO en HBO en kinderopvang in Groningen een Onderwijsconferentie georganiseerd. Wij zijn erg tevreden over de organisatie door en de samenwerking met Niquell: korte lijnen, overzichtelijk en zeer vriendelijk. Kortom: toppers!!

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE