Medewerkersdag op unieke locatie.

In het voorjaar van 2022 vond dan eindelijk, na een aantal keer uitstellen vanwege Corona, de medewerkersdag ‘Over Diek’ plaats. De medewerkers van Waterschap Hunze en Aa’s legden in groepjes een route af langs de Groninger zeedijk. Een unieke locatie waar we met de inzet van bussen, een treintje en een wandelroute de medewerkers wilden informeren en inspireren over de activiteiten die langs de zeedijk plaatsvinden.

Ruim 300 medewerkers kwamen per bus naar de feesttent in Termunten, een klein dorpje boven in Groningen langs de dijk van de Waddenzee. De tent werd ingericht met stoer meubilair en natuurlijke aankleding, echt passend bij de opdrachtgever! Daarnaast werd er samengewerkt met een lokaal hotel-restaurant, zij verzorgden de catering gedurende de dag. 

Trots delen was de beweegreden van deze medewerkersdag. Medewerkers lieten dan ook vol trots hun werkzaamheden langs de dijk aan de eigen collega’s zien. Zo kregen ze onder andere een tour door het gemaal, uitleg over hoe problemen op de dijk tijdelijk worden opgelost en hoe de dijken worden gemaaid met maaimachines. Er was een roofvogeldemonstratie, waarbij waaghalzen de kans kregen om de roofvogels over hun hoofd of tussen de benen door te laten vliegen.

Naast al deze informatieve elementen was er ook gedacht aan entertainment. Zo werden de medewerkers van het Waterschap getrakteerd op een muzikale verrassings-act. Niemand minder dan Johannus Peetsma, beter bekend als het social media typetje ‘TikTok Tammo’, was uitgenodigd om zijn Groningse repertoire te spelen. Bovenop de sluis in Nieuw Statenzijl gaf hij een akoestisch optreden en dat zorgde voor een feestelijke sfeer. Er was een ‘complimenten duo’ die de medewerkers vrolijk van complimenten voorzag, maar de medewerkers ook enthousiasmeerden om een compliment op te schrijven voor andere collega’s. Tijdens de gezamenlijke lunch voerde het duo een leuke act op waarin de complimenten verwerkt waren. Onderweg was daarnaast de ‘lachpolitie’ actief en zij hielden iedereen staande en maakten leuk en luchtig straattheater!

De unieke plek zorgde wel voor de nodige voorbereidingen, want er was op locatie nauwelijks iets aanwezig. Daarnaast stonden ons een aantal logistieke uitdagingen te wachten, want de weg naar het feestterrein was smal. Hierdoor moesten we een duidelijk parkeerplan maken en het laden en lossen van materialen nog nét iets nauwkeuriger, dan anders, coördineren. Maar de grootste uitdaging was de route die de medewerkers aflegden. De afstanden en tijd van de routes waren ongelijk, dit kwam door het verschil in vervoersmiddel. Zo was de wandeling kort, reed het treintje langzaam en moesten de bussen een grote afstand afleggen. Het vergde een goede programmering, want als één onderdeel uitliep, liep de rest automatisch ook uit. Door leerzame tussenstops in te lassen en bij aankomst vermakelijke activiteiten aan te bieden hebben wij alle uitdagingen toch weten te ondervangen. “Chapeau voor de organisatie! Het zal niet meevallen om zo’n dag voor zoveel mensen te organiseren!”, aldus een enthousiaste medewerker.

We zijn trots op ons team, dat we uiteindelijk zo’n uniek evenement hebben weten neer te zetten. We kunnen dan ook niets anders dan Waterschap Hunze en Aa’s bedanken voor deze uitdagende opdracht en de fijne samenwerking.

Foto’s: Lyuda Stinissen

Vastgelegde momenten

De medewerkersdag die wij organiseerden op 14 april 2022 gaven wij samen met Niquell vorm. Wij brachten eigen items in, die inhoudelijk over ons werk gingen, Niquell zorgde voor de opsmuk. De gehele organisatie van deze dag was in hun handen; van catering en vervoer tot evenementinrichting. Dankzij intensief overleg in de voorbereiding, verliep de dag zoals we wensten. De medewerkers van Niquell ontzorgden ons op de dag zelf. Er werd bijgestuurd waar nodig en we kijken dan ook terug op een geslaagde dag.

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE