Tijd voor iets nieuws….

Afgelopen maand hebben wij bij Niquell iets gedaan waar wij de afgelopen jaren geen tijd voor vrij hebben gemaakt: brainstormen over de toekomst! Monique en Myrthe zijn al jaren zo op elkaar ingespeeld, dat ze elkaar maar hoeven aan te kijken om te weten wat de ander bedoelt. Maar met de komst van nieuwe collega Rienk leek het toch een goed idee om eens te kijken hoe nu verder, want de dynamiek verandert met de komst van een derde nou eenmaal. Dat is niet verkeerd, maar wel ingrijpend want je moet nadenken over hoe taken te verdelen en wie is waarvoor verantwoordelijk. Kortom: wij moesten er even uit!
 

En dat eruit hebben wij heel letterlijk genomen: wij zijn met z’n drieën van donderdag tot en met zaterdag naar Ameland geweest. Drie dagen waarin wij een hoop wilden bespreken, maar waarin wij elkaar ook op een andere manier wilden leren kennen. Zo gezegd zo gedaan: boot gereserveerd, hotel geboekt en alle drie nagedacht over de punten die wij wilden bespreken. Dat zorgde voor het volgende lijstje:

  1. Samenwerking: eerste ervaringen en toekomstige samenwerking;
  2. Sterktes/zwaktes: wat zijn per persoon de krachten en zwaktes en waar wil een ieder zich verder in ontwikkelen;
  3. Wie is Niquell, wat doen we en past de huidige huisstijl daar nog bij;
  4. Taakverdeling: wie wat welke projecten oppakken;
  5. Functiedifferentiatie: wie beheerst welke functies en hoe omschrijven we dat;
  6. Toekomstige opdrachten;
  7. Werkafspraken;
  8. PR/marketing.

Best een overzichtelijk lijstje, maar daarmee zijn wij toch twee dagen lang heel intensief bezig geweest. Het ging van makkelijke punten zoals afspraken over urenregistratie en beheer van de mailboxen naar zaken waarover wij langer hebben gesproken en met elkaar over hebben nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan de huidige website/huisstijl, terugblik op uitgevoerde evenementen en projecten, maar ook de dromen die wij onderling hebben. We hebben gelachen, gefietst, veel nagedacht, borrels (Amelander nobeltjes) gedronken, heel veel en lekker gegeten, discussies gevoerd en lekker gewandeld. Met als resultaat dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat we weer lijn hebben aangebracht binnen Niquell. Er is uitgesproken wat we kunnen, willen en daar hebben wij afspraken over gemaakt.

Maar het is niet alleen bij nadenken gebleven. We hebben meteen de eerste aanpassing doorgevoerd met hulp van onze creatieve Rienk: de website! Deze is vernieuwd en past veel beter bij het Niquell van nu.

Conclusie: dit hadden wij veel eerder moeten doen! En het is zo makkelijk gezegd: ‘daar moet je echt tijd voor vrijmaken’, maar wij hebben nu ook echt ervaren wat de meerwaarde is. Daarnaast een groot compliment voor Rienk over de manier waarop hij zich een plek in ons bedrijf heeft veroverd. Hij heeft zich niet van de wijs laten brengen door de oude en vertrouwde band tussen Myrthe en Monique. Hij houdt ons met zijn rust met beide benen op de grond en heeft nieuwe en verfrissende ideeën waar wij heel erg blij van worden! 

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE