Unieke stage levert meer dan €170.000,00 op voor het goede doel

Niquell had het afgelopen halfjaar maar liefst zeven stagiairs, waarmee we samen hard hebben gewerkt aan de organisatie van de eerste edities van Walk & Dance to Fight Cancer in Drenthe. De jonge studenten hadden één missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, namelijk kankeronderzoek bij jongvolwassenen. En dat is meer dan gelukt!

Er werden uiteindelijk drie Walk & Dance evenementen georganiseerd. Op zondag 9 juni vond de eerste plaats in Assen bij de Bonte Wever, gevolgd door Hoogeveen op zondag 16 juni bij Paviljoen Nijstad. De reeks werd afgesloten in Emmen op zondag 23 juni. Walk & Dance to Fight Cancer is een wandel- en dansevent, waarbij deelnemers en (business)teams zelf een afstand van 5, 15 of 25 kilometer wandelen. Gevolgd door een dansevent om het leven met elkaar te vieren. Naast het wandelen halen de deelnemers zoveel mogelijk donaties op voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Burgemeester in actie
Ieder evenement had zijn eigen charme: in Assen liepen er naast de honderden deelnemers ook honden met hun baasjes mee en in Hoogeveen ging het feest, tussen de buien door, gewoon door. En in Emmen werd een uniek festival gecreëerd op het Raadhuisplein met foodtrucks, live muziek en een loterij met fantastische prijzen, aangeboden door lokale ondernemers, met als hoofdprijs een helikoptervlucht.
Aan deze laatste editie nam een speciale gast deel, namelijk de burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout. Hij liep samen met de zieke Jasmijn(10), die ook ambassadeur van de editie in Emmen was. “De twee hebben een bijzondere band opgebouwd. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe deze tiener en ex-patiënte zo strijdlustig is. Samen met haar fysiotherapeut had ze één doel: de 5 km lopen. En dat is gelukt!” vertelt een enthousiaste stagiair Rick Zantingh (20). Mede-stagiairs Yentl Raggers (21) en Joël Kruider (21) voegen daaraan toe: “En natuurlijk is het fantastisch om te zien dat de burgemeester zo betrokken is. Chapeau!”

Unieke stage-ervaring
De studenten hadden door hun stage bij Niquell de mogelijkheid om een evenement van A tot Z te organiseren en konden zij écht ervaren hoe het is om een evenement te organiseren. “Het is een fantastisch maatschappelijk project, waar wij als bureau graag aan wilden meewerken” vertelt Myrthe Strijker, mede-eigenaresse van Niquell. “Maar als het gaat om geld op te halen voor onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen, dan is het toch ook prachtig om dit met jongvolwassenen te doen. Zo is het idee ontstaan van meerdere stagiairs en drie evenementen om elkaar zo ook te kunnen helpen, maar vooral ook uit te dagen”. “Dat typeert ons bureau”, vult Monique Huizenga, mede-eigenaresse van Niquell, aan. “Wij zetten ons graag in voor de maatschappij en zien het als onze plicht om nieuwe generaties kennis te laten maken met ons beroep en ons bedrijf. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat en de stappen, die de stagiairs hebben gezet”.

Opbrengst
De totale opbrengst van de drie evenement is uiteindelijk €171.051,00. Met de opbrengsten van Walk&Dance to Fight Cancer wordt er onderzoek naar kanker gefinancierd en dat is echt van levensbelang. Elk uur krijgen zo’n 14 mensen te horen dat ze kanker hebben, dat zijn er maar liefst 300 per dag! Gelukkig zien we dankzij onderzoek enorme vooruitgang. De overlevingskans na de diagnose is in de laatste vijftig jaar met maar liefst 90% gestegen. Dat is geweldig nieuws, maar we zijn er nog niet.
Naast het onderzoek gaat een deel van het geld ook naar lokale doelen. Voor Assen is dat de AYA-poli in het Wilhelmina Ziekenhuis. In samenwerking met het Hamelhuys worden er activiteiten voor de AYA’s gerealiseerd. Hier kunnen jongvolwassenen tussen de 18 en 39 jaar terecht die kanker hebben gehad. Het maakt niet uit om welke vorm van kanker het gaat: zij kunnen hier rekenen op speciale zorg en ondersteuning, tijdens en na de behandeling.

De organisatie, ambassadeur Jasmijn en burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen en de cheque met het totaalbedrag. Foto: Jari Leijssenaar

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE